Puulämmityspäivä 7.2.2018 Helsingissä

Aika: Keskiviikko 7. helmikuuta 2018 klo 12 – 16
Paikka: Ostrobotnian juhlasali, Museokatu 10, Helsinki

Tulisija toimii ilman sähköä – puulämmitys on osa huoltovarmuutta

Lämmitysjärjestelmät toimivat sähköllä lukuun ottamatta tulisijaa. Vain puulämmitys on sähköstä riippumaton lämmitystapa.

Sähkönkulutuksen huiput ajoittuvat kylmimpään vuodenaikaan. Energiayhtiöiden kaavailema uusi sähkötaksa voi yllättää kotitalouden. Sen mukaan sähkö on kalleinta huippukulutuksen aikaan, ja siihen suhteutetaan koko vuoden sähkön hinta. Tulisijan käyttö pakkasilla taittaa sähkön kulutushuippua.

Puulämmitys lisää koko Suomen huoltovarmuutta ja takaa kodin tasaisen lämmityksen.

”Mielestäni Suomessa on jopa vastuutonta rakentaa pientaloa ilman tulisijaa”, sanoo Tulisija- ja savupiippuyhdistyksen puheenjohtaja Kari Sivula.

Pienten savupiippujen rakenteiden ja paloturvallisuuden määräykset ja ohjeet muuttuvat vuoden 2018 alussa. Miten kaupunkien ja kuntien rakennusvalvonnat soveltavat muuttuneita määräyksiä?

Muun muassa näistä ajankohtaisista asioista kuullaan asiantuntijoiden neuvot 7. helmikuuta 2018 Tulisija- ja savupiippuyhdistys TSY ry:n järjestämässä Puulämmityspäivässä, joka on Suomen suurin puulämmityksen ja tulisijatietouden tapahtuma.

Tilaisuuden juontaa ja keskustelua ohjaa Bioenergia ry:n toimialapäällikkö Hannes Tuohiniitty.

Tulisija- ja savupiippuyhdistys TSY ry:n kumppaneina päivän järjestämisessä ovat mm. Bioenergia ry, Motiva Suomen, Lähienergialiitto ry, Suomen Omakotiliitto ry ja Pientaloteollisuus PTT ry.

Ilmoittautuminen https://www.lyyti.fi/preview/Tulisijan_lampo__Puulammityspaiva_9818

Lisätietoja:

Kari Sivula, puheenjohtaja, puh. 0400 444 970, TSY, kari.sivula(at)valmistuli.fi

Juhani Jyrkiäinen, toiminnanjohtaja, puh. 040 532 0625, juhani.jyrkiainen(at)tsy.fi, Tulisija- ja savupiippuyhdistys TSY ry

Iiris Lappalainen, toimittaja, puh. 0400 464 838, iiris.lappalainen(at)elisanet.fi

Julkaistu kategoriassa Blogikirjoitus